22 Οκτώβριος 2015, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2015, 18:39

Ρένα Ακριτίδου: Πλέκουμε σκουφιά και κασκόλ για τα προσφυγόπουλα

  • Ρένα Ακριτίδου: Πλέκουμε σκουφιά και κασκόλ για τα προσφυγόπουλα
    Παιδιά στην Ειδομένη ποζάρουν με τα σκουφιά που τους έπλεξε η ομάδα (φωτ.: Ρένα Ακριτίδου)

«Με κινητοποίησε η χαρά των παιδιών, στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν τους δώσαμε τα πρώτα σκουφιά και κασκόλ που πλέξαμε την προηγούμενη εβδομάδα». Με αυτά τα λόγια η Ρένα Ακριτίδου, δημοσιογράφος και μέλος της ομάδας «Πλέκουμε Αλληλεγγύη», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το πώς ένιωσε όταν έκανε πράξη την εσωτερική της ανάγκη να προσφέρει κάτι στα μωρά και βρέφη που ταλαιπωρούνται στο μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς.  

Μάλιστα, με τη σειρά της η Ρένα Ακριτίδου κινητοποίησε και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί η ομάδα «Πλέκουμε Αλληλεγγύη» στην οποία συμμετέχουν δεκάδες άτομα (εντός και εκτός συνόρων) σε μια προσπάθεια την οποία στηρίζει και η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης. Στη διαδικτυακή ομάδα διαβάζει κανείς για συγκινητικές προσφορές. «Τα βλέπω τα ξεπαγιασμένα μωράκια και θλίβεται η καρδιά μου», είπε η 80χρονη κυρία Παναγιώτα δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να πλέξει αλλά ότι ευχαρίστως θα ψάξει για παλιά νήματα στο σπίτι της.

«Είμαστε ανοιχτοί σε προσφορές μαλλιών για να καλύψουμε τις ανάγκες μας που αυξάνονται», σημειώνει η Ρένα Ακριτίδου. Προσθέτει μάλιστα, ότι η ίδια έμαθε να πλέκει σκουφιά και γάντια σε μικρά μεγέθη μόλις... τώρα, μέσω YouTube.

«Φτιάχνουμε και κουβερτούλες και θέλουμε να κάνουμε μια αποστολή πλεκτών στη Λέσβο αφού μια συνάδελφος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη», καταλήγει.