23 Οκτώβριος 2015, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2015, 09:26

Μαθητικά βραβεία στην ακριτική Σταυρούπολη Ξάνθης

  • Μαθητικά βραβεία στην ακριτική Σταυρούπολη Ξάνθης
    Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης απονέμει βραβείο

Πιστός στο ραντεβού του με επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές της Σταυρούπολης Ξάνθης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης στήριξε και φέτος τη νεολαία προσφέροντας ποσόν 5.000 ευρώ και ταμπλέτες στα παιδιά.

Στόχος της οικονομικής ενίσχυσης αρίστων και απόρων μαθητών είναι να προοδεύσουν και να προκόψουν αποκτώντας γνώση και σε πνεύμα άμιλλας, είπε ο Τ. Κοντογιαννίδης στην τελετή που έγινε στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, παροτρύνοντας τα παιδιά να είναι επιμελή, να ατενίζουν αισιόδοξα και με θάρρος το μέλλον και να αντιστέκονται στους πειρασμούς όπως είναι τα δηλητήρια των ναρκωτικών που σκοτώνουν.


Ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων και ο Τάσος Κοντογιαννίδης

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης και, εκ μέρους του δημάρχου Ξάνθης Χαρ. Δημαρχόπουλου, η αντιδήμαρχος Δέσποινα Παρτσαλίδου.

Παρών και ο Ξανθιώτης παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος προέτρεψε τους μαθητές να μελετούν και να αποκτούν γνώση επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «τίποτα στη ζωή δεν χαρίζεται παρά μόνον αποκτάται και κατακτιέται με σκληρή δουλειά, με μεγάλη προσπάθεια, με στερήσεις, με υπομονή και επιμονή».


Κοινό και μαθητές. Διακρίνονται οι Αρχές του τόπου και ο παλαίμαχος Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντ. Αντωνιάδης

Ο Αντ. Αντωνιάδης κάλεσε επίσης τα παιδιά να μην πλησιάσουν τα ναρκωτικά και να στραφούν στον αθλητισμό.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ: Εύα Άραμπ, Μποράλντα Ντρομπονίκου, Ευαγγελία Καλογεροπούλου και η καταγόμενη από τα Κομνηνά Ξάνθης Αγάπη-Μαρία Κεβεντζίδου. Βραβεύτηκαν επίσης οι μαθητές και μαθήτριες που επρώτευσαν και αρίστευσαν. Στο Γυμνάσιο οι: Θεόδωρος Χωραφάς, Σοφία Ελευθεριάδου, Τζ. Μαζελί, Νικολέτα Γενετίδου, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αναστασία Κουρτεσάκη- Κουτελίδου και Απόστολος Καρασακαλίδης. Στο Λύκειο οι: Ηλίας Κουτελίδης, Χαρά Κεφαλά, Αντώνιος Μανωλιτζάς, Γεώργιος Καρασακαλίδης, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Αλεξάνδρα Λημνιού, Σάββας Ισαακίδης-Αμερικάνος. Απονεμήθηκαν επίσης χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες που κατάγονται από τα Κομνηνά Ξάνθης.


Ρεπορτάζ και συνέντευξη του Τ. Κοντογιαννίδη στο Κανάλι 6

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης πρόσφερε και το ποσό των 300 ευρώ στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης για την ενίσχυση του σπουδαίου φιλανθρωπικού έργου της.