22 Οκτώβριος 2015, 15:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2015, 15:13

Τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων φέρνει στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης

  • Τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων φέρνει στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Μπορεί ο υπουργός Παιδείας να τρέχει τώρα να μαζέψει τις δηλώσεις του για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ποσό που χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες», ωστόσο ένα παλαιότερο άρθρο του με τις περίφημες θέσεις του περί Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής φαίνεται ότι θα τον στοιχειώνει για καιρό.

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας, και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στις 20 Οκτωβρίου επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτη τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας.

Αφού υπενθυμίζει ότι η Βουλή έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, και ότι η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης, σημειώνει ότι το άρθρο του Νίκου Φίλη με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και Γενοκτονία» συνιστά απαξίωση του ίδιου του όρου Γενοκτονία που εισήγαγε ο Ραφαέλ Λέμκιν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, θεωρεί ότι αυτό είναι το δεύτερο… φάουλ του υπουργείου Παιδείας μετά την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον παρευξείνιο ελληνισμό κατά τον 19ο και 20ό αιώνα. Το κείμενο καταλήγει ρωτώντας τον υπουργό Παιδείας αν προτίθεται να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για τη μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, και ταυτόχρονα να αποδώσει τη δέουσα τιμή.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.