22 Οκτώβριος 2015, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2015, 14:33

Κατέρρευσε τριώροφο στο Καματερό, ανεμοστρόβιλος στην Αθήνα (βίντεο)

  • Κατέρρευσε τριώροφο στο Καματερό, ανεμοστρόβιλος στην Αθήνα (βίντεο)
    Το τριώροφο στο Καματερό πριν και μετά

Ένα τριώροφο, που είχε εκκενωθεί εδώ και ένα χρόνο με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, κατέρρευσε στο Καματερό εξαιτίας της μεγάλης ροής υδάτων από την έντονη βροχόπτωση. Το κτήριο βρίσκεται στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με την Κωστή Παλαμά. Εκεί είναι και μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Κλιμάκια διενεργούν από τα ξημερώματα αυτοψίες. Στο «κόκκινο» είναι οι δήμοι Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Νέας Ιωνίας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή που δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.

Μέχρι τις 13:00 η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους οδηγούς. Οι περισσότεροι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην περιοχή των Λιοσίων.

«Θύμα» της κακοκαιρίας έπεσε και η αίθουσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Δικαστικοί υπάλληλοι επιστράτευσαν σφουγγαρίστρες προκειμένου να μαζέψουν τα νερά και η δίκη να συνεχιστεί κανονικά. Στη Λυκόβρυση πλημμύρισε σχολείο ενώ συσσωρεύσεις υδάτων υπήρξαν στην περιφερειακή του Αιγάλεω, στον ανισόπεδο κόμβο της Καβάλας απέναντι από το ΚΤΕΛ και στην οδό Τσαλαβούτα.