22 Οκτώβριος 2015, 15:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2015, 15:23

Το κοινωνικό έργο του 11ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Το κοινωνικό έργο του 11ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Στην κοινότητα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών εντάχθηκαν από το περασμένο Σάββατο πολλοί Πόντιοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χαρίεσσας. Η δωρεά μυελού έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια του 11ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

«Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί την κορύφωση της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο χαρίζοντας ζωή» δήλωσαν οι διοργανωτές της εκστρατείας

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις στους θεατές, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της δωρεάς μυελού των οστών, η οποία αποδεικνύεται σωτήρια για ασθενείς που η μοναδική τους ευκαιρία στη ζωή είναι η μεταμόσχευση για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.

Το σημαντικότερο όμως, τονίζουν στο pontos-news.gr οι διοργανωτές της εκστρατείας, είναι ότι πολλοί ποντιακοί σύλλογοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν το επόμενο διάστημα δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών.

Gallery