22 Οκτώβριος 2015, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2015, 15:09

Ένας νέος ποντιακός σύλλογος που εντυπωσίασε στο 11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο)

  • Ένας νέος ποντιακός σύλλογος που εντυπωσίασε στο 11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο)
    (Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας για το pontos-news.gr)

Εκεί, στο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που έγινε το Σαββάτο 17 Οκτωβρίου στη Λευκόβρυση Κοζάνης, ανάμεσα σε 433 σωματεία από όλη την Ελλάδα και σε 2.500 χορευτές ξεχώρισε η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας .

Αν και μετράει λίγους μήνες από την ίδρυση της η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας κατάφερε με σταθερά και αργά βήματα να μπορεί να στέκεται αντάξια του χρέους της απέναντι στην ιστορία και στην ποντιακή παράδοση βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της στη διάσωση της ιστορικής μνήμης.

Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των 4.000 και πλέον θεατών, το γήπεδο γέμισε με τα λάβαρα των συλλόγων ανάμεσα τους και το λάβαρο της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας. Περισσότεροι από 400 χορευτές των συλλόγων παρέλασαν και έδωσαν ωραίο χρώμα στο γήπεδο.

Οι κοπιαστικές προετοιμασίες των χορευτών δικαίωσαν τους πάντες, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ενότητας του ποντιακού ελληνισμού. Το ΔΣ του συλλόγου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή σε όλα τα παιδιά του συλλόγου που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, καθώς και στο χοροδιδάσκαλο Βαγγέλη Λάχανη.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
19:00
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής...