22 Οκτώβριος 2015, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2015, 10:07

Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Ολάντ

  • Εννέα συλλήψεις για το φόνο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Περίπου 2.500 αστυνομικοί θα διατεθούν, από σήμερα και το κέντρο της Αθήνας θα οχυρωθεί, στο πλαίσιο των ισχυρότατων μέτρων ασφαλείας, για τη διήμερη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει η γαλλική αποστολή θα κλείνουν σταδιακά, ενώ θα προηγείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που θα επισκεφθεί ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται. Αναμένεται επίσης να γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χωρίς προειδοποίηση και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο Κοινοβούλιο, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του προέδρου Ολάντ στη Βουλή, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.