21 Οκτώβριος 2015, 22:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2015, 22:54

Ελληνογαλλική Διακήρυξη θα υπογράψουν Φρανσουά Ολάντ και Αλέξης Τσίπρας

  • Ελληνογαλλική Διακήρυξη θα υπογράψουν Φρανσουά Ολάντ και Αλέξης Τσίπρας

Η υπογραφή της Ελληνογαλλικής Διακήρυξης από τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα, που θα διαμορφώσει το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών βρίσκεται υπό επεξεργασία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η ατζέντα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σχετίζεται με την αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων σε πολλούς τομείς, επισημαίνει η κυβέρνηση.

Βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, είναι η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων καθώς και η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου.

Επίσης, η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Ακόμη η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία.

Tέλος, ειδική αναφορά αναμένεται να υπάρξει στο προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.