3 Αύγουστος 2013, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:16

Σαββίδης: Μια μεγάλη ομάδα χτίζεται με υπομονή και χρόνο

  • Η έκκληση του Ιβάν Σαββίδη στον Βλαντιμίρ Πούτιν

Για τις μεταγραφές, το θέμα του προπονητικού κέντρου και τα ματς με την Μέταλιστ μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δήλωσε ότι μια μεγάλη ομάδα χτίζεται με υπομονή και χρόνο.

Μετά το τέλος του φιλικού με τον Εθνικό Γαζώρου είδε διάφορους χώρους της Τούμπας. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στους αγώνες με την Μέταλιστ, το θέμα του προπονητικού και τόνισε ότι θα ζητηθεί από την UEFA να μειωθεί η ποινή που επιβλήθηκε για τα επεισόδια στον αγώνα με την Ραπίντ.

"Σημαντικότερο ρόλο παίζει άποψη του προπονητή και σήμερα αν μου έλεγε πως πρέπει να κινηθούμε για τον Ροναλντίνιο, αν και είναι αργά τώρα, εγώ θα προσπαθούσα να αγωνιστώ. Δεν χρειάζεται ο Ροναλντίνιο τώρα...

Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολος στόχος. Μια μεγάλη ομάδα μπορεί να χτιστεί με υπομονή και χρόνο. Υπομονή έχουμε, δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο. Γι΄αυτό προσπαθούμε να τρέξουμε. Πήραμε δεύτερη θέση. Ποιον στόχο πρέπει να βάλουμε; Τον πρώτο βέβαια... Οπότε βάζω στόχο την πρώτη θέση. Γι' αυτό τον στόχο θα πολεμήσω και αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος μου.

Δεν θέλω να πω πως δεν δώσαμε βάρος στο ματς με την Μέταλιστ. Το θέμα είναι πως η Μέταλιστ δεν μας νίκησε, αλλά εμείς χάσαμε. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό. Ο προπονητής αξιολογεί την κατάσταση. Και τα παιδιά την αξιολογούν. Σήμερα έχουμε διαφορετική ομάδα. Με τον πρώην προπονητή τα παιδιά μου ζητούσαν να τον διώξω αλλά δεν το έκανα γιατί έδωσα τον λόγο μου. Του είχα πει πως θα φύγει μόνο αν δεν πετύχει τους στόχους που είχα πει. Θα έπρεπε να τον αποχαιρετήσω".

Για την απόφαση του CAS και αν κυνηγήσει την υπόθεση ο ΠΑΟΚ:

"Δεν μπορώ στη παρούσα φάση να το συζητήσω. Σήμερα όλη μέρα δεν ενημερώθηκα. Σήμερα βλέπαμε τις εκτάσεις που θέλουμε να χτίσουμε το προπονητικό κέντρο και όλη την σημερινή μέρα το αφιέρωσα σε αυτό. Υπάρχουν δύο υποψήφιες εκτάσεις. Δεν ξέρω ποια θα είναι. Φέτος θα ξεκινήσουμε τις μελέτες. Πρώτα θα χτίσουμε τα γήπεδα τα ποδοσφαιρικά. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις στη Μεσήμβρια. Δεν βλέπω προοπτικές εκεί. Είχα δώσει ένα ποσό για να αναδιαμορφωθεί.

Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει κατάλληλες υποδομές για να προπονείται. Σκέφτηκα πως είναι δύσκολο να φύγω από την Τούμπα, την έχω συνηθίσει. Παλιά ήμουν σίγουρος που θα φύγω αλλά η ενέργεια που εκπέμπει η Τούμπα δεν με αφήνει να φύγω. Πρέπει να οργανώσουμε την ομάδα και να λύνουμε θέματα. Το ένα δεν μπορεί να υπάρχει δίχως το άλλο. Θέλω να ζητήσω να με συγχωρέσουν για όσους στεναχωρέθηκαν για το ματς με την Μέταλιστ και να προσπαθήσουμε να επανέλθουμε.

Οι οπαδοί θέλουν αποτελέσματα και εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο γι' αυτούς. Και εγώ είμαι ένας από τους οπαδούς... Τα παιδιά δεν μπορούσαν να συνέλθουν μετά το ματς. Αισθανόμουν πως ήμασταν σε μια κηδεία γιατί παίζαμε σε άδειο γήπεδο. Με γεμάτο γήπεδο θα παίζαμε διαφορετικά. Αλλά την μοίρα αυτή την καθόρισαν δυστυχώς οι οπαδοί μας. Ελπίζουμε όχι σε νέες τμωρίες στο μέλλον. Είχα ζητήσει να πληρώσω μεγαλύτερο πρόστιμο αλλά οι οπαδοί μας να είναι στην Τούμπα. Αλλά αυτό απορρίφθηκε. Εχουμε ακόμη δύο ματς χωρίς τους οπαδούς αλλά θα ζητήσουμε να το μειώσουν".

Αυτοψία Σαββίδη στην Τούμπα

Λίγα λεπτά μετά την δήλωσή του ότι "έχω συνηθίσει την Τούμπα και πλέον η ενέργεια που εκπέμπει δεν με αφήνει να φύγω" ο Ιβάν Σαββίδης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ, έκανε αυτοψία σε χώρους του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου" περπάτησε γύρω γύρω από την Τούμπα και επιθεώρησε διάφορους χώρους και τις θύρες του γηπέδου. Στη συνέχεια αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του και αποχώρησε.

Πηγή: sport24.gr