21 Οκτώβριος 2015, 13:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2015, 13:01

Διαβασμένους υπουργούς ζήτησαν οι θεσμοί!

  • Νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Κατρούγκαλου με τους θεσμούς
    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης (Τσακαλώτος-Φλαμπουράρης) με τους εκπροσώπους των δανειστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα ζήτησαν να είναι προετοιμασμένοι και πλήρως ενήμεροι οι υπουργοί που θα προσέρχονται για συζητήσεις ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς τους, ώστε να προχωρά γρήγορα η διαδικασία. «Ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο έχουν αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Στις 14:00 θα αρχίσουν τα δύσκολα, καθώς από τους εκπροσώπους των δανειστών θα περάσουν ο Γιώργος Σταθάκης για τα κόκκινα δάνεια, και μετά ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Θεανώ Φωτίου για τις διατάξεις του Ασφαλιστικού.

Στις 18:00 οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συναντηθούν εκ νέου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, για δημοσιονομικά θέματα και για θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό.

Οι επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σε αυτό το στάδιο που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικά μέρος της αξιολόγησης, θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή.