21 Οκτώβριος 2015, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2015, 08:39

Πρόβα χειμώνα την Τετάρτη με βροχές, πτώση θερμοκρασίας

  • Πρόβα χειμώνα την Τετάρτη με βροχές, πτώση θερμοκρασίας
    (φωτ.: Flickr/Fred Mancosu)

Επιδείνωση του καιρού, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και πρόσκαιρα ισχυρές, προβλέπει την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα δυτικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως από το μεσημέρι αναμένονται αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα και κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.