20 Οκτώβριος 2015, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2015, 22:05

Οι Τούρκοι τρολάρουν τους χρυσούς θρόνους του Ερντογάν

  • Οι Τούρκοι τρολάρουν τους χρυσούς θρόνους του Ερντογάν
  • Οι Τούρκοι τρολάρουν τους χρυσούς θρόνους του Ερντογάν

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος να επιθυμούσε να αποφύγει πάση θυσία μια επίσκεψη στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας με τα 1.000 δωμάτια, λογάριασε όμως χωρίς τον Ταγίπ Ερντογάν. Και αυτό γιατί η γερμανική διπλωματία δεν κατόρθωσε να εμποδίσει τις… κιτς φωτογραφίες πλάι στον Τούρκο πρόεδρο, παρά το γεγονός ότι η συνάντηση μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Ντολμάμπαχτσε, το παλάτι των τελευταίων σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Χαρακτηριστικό είναι το ύφος της καγκελαρίου την ώρα που αντικρύζει τον χρυσό θρόνο στον οποίο πρέπει να καθίσει. Το ενσταντανέ Μέρκελ-Ερντογάν έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας πονοκέφαλο στη Γερμανία και απίστευτο τρολάρισμα στο διαδίκτυο. Τα social media πήραν φωτιά, με τα καλύτερα σχόλια να προέρχονται από την Τουρκία.

Η σατιρική ιστοσελίδα zaytung.com έβαλε στο στόμα της Μέρκελ την εξής φράση: «Αν είχαμε κι εμείς μια τέτοια πολυθρόνα, ούτε εγώ θα την άφηνα». Η ατάκα είναι σε ευθεία συνάφεια με τις προσπάθειες του «σουλτάνου» Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία.


«Τώρα που είδε τον πλούτο μας η Μέρκελ, ασπάστηκε το Ισλάμ», γράφει το Tweet

Ο πρώην δήμαρχος Γκιουρμπούζ Τσαπάν έγραψε στο Twitter: «Λαμβάνοντας υπόψη την επίδειξη και τις πολυθρόνες, φαίνεται ότι η Μέρκελ ήταν αυτή που απαίτησε οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες». Ο χρήστης του σατιρικού λογαριασμού @AK Strateji (σ.σ. με αναφορά στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, AKP) σχολίασε: «Αγοράσαμε το πιο ακριβό σετ καναπέδων αλλά ακόμα δεν μπορούμε να προσελκύσουμε τους οπαδούς του CHP».


«Κοιτάξτε τη θέση που οι μεγάλες ΗΠΑ έβαλαν την Μέρκελ να καθίσει. Ατιμωτικό», γράφει το Tweet

Ο δημοσιογράφος Ιλχάν Τάσκι έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Οι Γερμανοί δεν μπορούν καν να αγοράσουν μια πολυθρόνα της προκοπής παρά τα 50.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα. Είστε φτωχοί». Από την άλλη μεριά, ο σύμβουλος του Ερντογάν Μουσταφά Βαράνκ σήκωσε το γάντι και χρησιμοποίησε και αυτός τα social media για να απαντήσει (μαζί με μια φωτογραφία) ότι η συγκεκριμένη πολυθρόνα είναι μέρος της ιστορίας της οθωμανικής αυτοκρατορίας.


Το Τweet του Μουσταφά Βαράνκ

Οι απίστευτες κιτς πολυθρόνες δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από το ελληνικό διαδίκτυο. Το ελληνικό τρολάρισμα είχε ολίγον από Φλωρινιώτη και πολλή φαντασία…