20 Οκτώβριος 2015, 14:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2015, 14:28

Με τον ήχο της ποντιακής λύρας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παναγιώτη Συμεωνίδη

  • Με τον ήχο της ποντιακής λύρας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παναγιώτη Συμεωνίδη
    (φωτ.: kozan.gr)
  • Με τον ήχο της ποντιακής λύρας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παναγιώτη Συμεωνίδη

Έναν μεγάλο ποντιακής καταγωγής ευεργέτη της Άρδασσας Εορδαίας, τον ακαδημαϊκό - καθηγητή Ιατρικής Παναγιώτη Συμεωνίδη, τίμησε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Ποντίων της περιοχής σε μια σεμνή τελετή η οποία ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια προτομής του εκλιπόντος στην είσοδο του χωριού.

Το Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας γέμισε ασφυκτικά από κατοίκους του χωριού οι οποίοι προσήλθαν στο χώρο για να τιμήσουν τον άνθρωπο και επιστήμονα Π. Συμεωνίδη.

Στις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Κωτσίδης, εκπρόσωποι πολλών τοπικών φορέων και του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας, σύσσωμη η οικογένεια Συμεωνίδη και φυσικά τιμητικό άγημα του συλλόγου αποτελούμενο από παιδιά που φορούσαν τις ποντιακές τους φορεσιές τιμώντας των Π. Συμεωνίδη, ο οποίος αγαπούσε σε υπέρμετρο βαθμό τον τόπο καταγωγής του, τον Πόντο.


(Φωτ.: kozan.gr)

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εκλιπόντος στην είσοδο του χωριού. Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Ευάγγελο Φυλακτό, ενώ τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο και τον πρόεδρο της κοινότητας Θεόδωρο Σολαχίδη, υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
11:00
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία...