19 Οκτώβριος 2015, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2015, 20:59

Η Ντόρα... κόπηκε από τον εμφύλιο στην κεντροδεξιά

  • Η Ντόρα... κόπηκε από τον εμφύλιο στην κεντροδεξιά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ έπαιζαν το χαρτί της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Τελικά η Ντόρα πλήρωσε τον εμφύλιο στη ΝΔ και κόπηκε είτε μετά από αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά, είτε από την αργοπορία στη διεκδίκηση από τη ΝΔ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όχι μόνο δεν θα είναι υποψήφιος Ελλαδίτης, αλλά την πλήρωσε και η Κύπρος που είχε κάνει πίσω στην υποψηφιότητα του  Προέδρου  του ΔΗ.ΣΥ  Αβέρωφ Νεοφύτου για να στηριχτεί η πρόταση της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών διεκδίκησε μέχρι τελευταίας ώρας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ωστόσο, όπως λένε συνεργάτες της, «υπέκυψε» υπό το βάρος του πλήθους των ισχυρών υποψηφιοτήτων (μεταξύ άλλων και οι Γίρκι Κατάινεν και Γιοχάνες Χαν) αλλά και... εσωτερικού δάκτυλου!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη κάνουν λόγο για παρέμβαση του Αντώνη  Σαμαρά προς το γερμανικό CDU, με το επιχείρημα ότι ενδεχόμενη εκλογή της Μπακογιάννη θα συνιστούσε έμμεση αλλά σαφή παρέμβαση στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας.

Με το σχόλιο «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» απαντούσαν στις σχετικές διαρροές συνομιλητές του  Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας «δηλαδή ο τέως πρωθυπουργός κάλεσε έναν-έναν τους 749 εκλέκτορες του ΕΛΚ;». Στα κάγκελα βρίκεται πάντως και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που ήθελε να είναι υποψήφιος αλλά κόπηκε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη!