18 Οκτώβριος 2015, 21:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2015, 17:49

Ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

  • Ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κέρκυρας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σχημάτισαν σήμερα εκατοντάδες Κερκυραίοι, που ζητούν την άρτια λειτουργία του νοσοκομείου και την άμεση κάλυψη των κενών από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παιδιά πιάστηκαν όλοι μαζί από το χέρι και «αγκάλιασαν» το νοσοκομείο σε μία ένδειξη στήριξης των ιατρών, αλλά και σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση του νοσοκομείου.

Η πρωτοποριακή κινητοποίηση ξεκίνησε μετά από το κάλεσμα του Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, που παρακίνησαν όλους τους γονείς και τα παιδιά να βρεθούν στο χώρο του νοσοκομείου και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

«Είμαστε νησί και πολλές φορές είμαστε αποκλεισμένοι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας να πάμε στο επόμενο νοσοκομείο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας Σπύρος Κασίμης.

Πρόσθεσε με έμφαση ότι «Πρέπει επιτέλους η πολιτεία μας να καταλάβει ότι πέρα από τους 110.000 κατοίκους που έχει αυτό το νησί, έχουμε και 200.000 παιδιά που έρχονται να κάνουν το καλοκαίρι διακοπές με τους γονείς τους . Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής βασίζεται σε δύο γιατρούς επικουρικούς και έξι νοσηλευτές, ενώ κλήθηκε και μία παιδίατρος από το Νοσοκομείο του Ρίο να κάνει έξι εφημερίες κατά το μήνα Οκτώβριο.