3 Αύγουστος 2013, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:17

Στάχτη και καμένα σπίτια άφησε η φωτιά στο Μαρκόπουλο

  • Στάχτη και καμένα σπίτια άφησε η φωτιά στο Μαρκόπουλο

Λόγω των ισχυρότατων ανέμων επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στο Χεροβούνι, που βρίσκεται μεταξύ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη. Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια, πέργκολες, τέντες, αυλές, αποθήκες και στάνες.

Η φωτιά αυτή την ώρα είναι σε ύφεση ενώ μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 100 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 72 άτομα πεζοπόρο ενώ απο αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Κάτοικοι με κουβάδες στα χέρια και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους τρέχουν να σώσουν την περιουσία τους.

Είναι μεγάλος πάντως ο φόβος αναζωπύρωσης, καθώς η φωτιά έκαψε πολλές ελιές και όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες η ελιά είναι από τα δέντρα που κρατάει ζωντανή τη φλόγα και με την παραμικρή ενίσχυση του ανέμου, θα αναζωπυρωθεί η φωτιά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό από αμέλεια.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρης Μεθενίτης μιλώντας χθες το μεσημέρι στο Νewsit έκανε λόγο για τραγική κατάσταση.

"Αν οι φλόγες μπουν στο δάσος του Κουβαρά θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη οικολογική κατστροφή των τελευταίων 100 ετών στην Ανατολική Αττική"

Σημείωσε επισης πως αν η φωτιά μπει στο δάσος του Κουβαρά θα πρόκειται για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων 100 χρόνων στην Ανατολική Αττική. Επίσης δήλωσε πως έχουν ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών και κάνουν έκκληση για να σπεύσουν στην περιοχή όσο περισσότερες υδροφόρες γίνεται!

Πηγή: newsit.gr