17 Οκτώβριος 2015, 15:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2015, 16:01

Σάλος στη Γερμανία μετά τις αποκαλύψεις περί εξαγοράς ψήφων για το Mundial 2006

  • Σάλος στη Γερμανία μετά τις αποκαλύψεις περί εξαγοράς ψήφων για το Mundial 2006

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το νέο σκάνδαλο (μετά από τα αυτοκίνητα της VW με το επίμαχο λογισμικό) που αποκάλυψε το Spiegel για τα περί εξαγοράς ψήφων από μέλη της FIFA, προκειμένου να εξασφαλιστεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Εξαγοράστηκε το Μουντιάλ του 2006;» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Bild. «"Καλοκαιρινό παραμύθι 2006": είχαν όλα πράγματι εξαγοραστεί;» αναρωτιέται από την πλευρά της η βερολινέζικη Tagesspiegel.

Στη σημερινή του έκδοση το Spiegel αναφέρει πως η γερμανική επιτροπή υποψηφιότητας είχε συστήσει ένα μαύρο ταμείο, που ονομάστηκε (στη Γερμανία) «καλοκαιρινό παραμύθι» καθώς μεταμόρφωσε τη χώρα πολύ πιο πέρα από το ποδόσφαιρο.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) αρνήθηκε τις αποκαλύψεις, αν και παραδέχτηκε ότι είχε καταβάλει 6,7 εκατ. ευρώ στη FIFA.

Ποσό όμως που δεν σχετίζονταν –όπως υποστηρίζει– με το Παγκόσμιο του 2006. Αν οι αποκαλύψεις αποδειχθούν αληθινές, «θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για το γερμανικό ποδόσφαιρο», γράφει στο κύριο άρθρο της η Süddeutsche Zeitung.

«Γιατί τότε αυτό το "καλοκαιρινό παραμύθι" που μέχρι τώρα ανακαλούσε στον κόσμο την ανάμνηση της γέννησης μιας Γερμανίας ανοικτής στον κόσμο και φιλόξενης, θα έχει στο μέλλον την ίδια φήμη με ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο της Volkswagen», προσθέτει η εφημερίδα.