16 Οκτώβριος 2015, 23:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2015, 21:33

Ζούσε με μια οδοντογλυφίδα καρφωμένη στην καρδιά

  • Ζούσε με μια οδοντογλυφίδα καρφωμένη στην καρδιά
    Ανάλογο περιστατικό είχε καταγραφεί πριν από πέντε χρόνια στην Κίνα

Από τα ελάχιστα περιστατικά στα ιατρικά χρονικά παγκοσμίως: 42χρονος Αργεντίνος που υπέφερε επί μήνες από υποτροπιάζουσες λοιμώξεις χειρουργήθηκε για να ανακαλύψουν οι γιατροί μία… οδοντογλυφίδα στην καρδιά του, την οποία είχε καταπιεί δύο χρόνια νωρίτερα χωρίς να το έχει καταλάβει.

«Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να αφαιρέσουμε ένα ξένο σώμα, πίστευα ότι επρόκειτο για έναν καθετήρα. Όταν είπα στα μέλη της ομάδας ότι ήταν μια ξύλινη οδοντογλυφίδα, δεν με πίστευαν. Μου είπαν: "πρέπει να πάρεις τη σύνταξή σου, έχεις τρελαθεί"» περιέγραψε ο χειρουργός Φερνάνδο Σιτσέρο.

Ο γιατρός εξήγησε ότι η οδοντογλυφίδα είχε σταδιακά περάσει από το πεπτικό σύστημα στο αίμα προτού καταλήξει στην καρδιά.

«Από τύχη, ο άνδρας ήταν υγιής και εύρωστος», πρόσθεσε.

«Πέρασα 6 μήνες μεταξύ νοσοκομείου και του σπιτιού μου, ένιωθα ότι κάτι μου τσιμπάει την καρδιά» είπε ο Οράθιο Βιδέλα μπροστά από το νοσοκομείο Fernandez του Μπουένος Άιρες, εμφανώς ανακουφισμένος και χαμογελαστός.

Τους τελευταίους μήνες ο ασθενής έχασε 7 κιλά. «Είχα πολύ πυρετό και οι γιατροί δε γνώριζαν από τι έπασχα… Πρέπει να μασάω καλύτερα», πρόσθεσε  χαριτολογώντας. Άλλα δύο παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά. Το 1972 στην Ιαπωνία και πριν από 5 χρόνια στην Κίνα.