16 Οκτώβριος 2015, 19:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2015, 19:04

Αποκαλύψεις-σοκ της αδελφής του βομβιστή αυτοκτονίας στην Άγκυρα

  • Αποκαλύψεις-σοκ της αδελφής του βομβιστή αυτοκτονίας στην Άγκυρα
    Λουλούδια και παπούτσια στο σημείο όπου σημειώθηκε η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/ Sedat Suna)

Μετά τον πατέρα, σειρά έχει η αδελφή του βομβιστή αυτοκτονίας στην Άγκυρα να ταράξει κι άλλο τα νερά στην Τουρκία, μετά την πολύνεκρη διπλή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, τελικά, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες από την Εισαγγελία της τουρκικής πρωτεύουσας.

Η Φατμά, αδερφή του Ομέρ Ντενίζ Ντουντάρ (ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των δύο βομβιστών), σύμφωνα με την ιστοσελίδα internethaber.com, δηλώνει ότι πριν από δύο χρόνια η οικογένειά της έκανε επίσημες καταγγελίες για νέους που πηγαίνουν στη Συρία και στο Ισλαμικό Κράτος.

Η μητέρα του φερόμενου βομβιστή αλλά και της Φατμά, η Ασιέ Ντουντάρ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 μετά την αναχώρηση των δίδυμων 20χρονων γιων της για τη Συρία προκειμένου να καταταγούν στο ΙΚ, απευθύνθηκε στην Διοίκηση Αστυνομίας του Αντιγιαμάν καταγγέλλοντας ότι εκτός από τα δικά της παιδιά τον ίδιο δρόμο ακολουθούν πολλοί νέοι της περιοχής.


Ο φερόμενος βομβιστής της Άγκυρας Ομέρ Ντενίζ Ντουντάρ

Αντίστοιχη καταγγελία έκανε η Φατμά Ντουντάρ στις 18 Σεπτεμβρίου 2013  με επιστολή της στο πρωθυπουργικό γραφείο. «Πολλοί νέοι από το Αντιγιαμάν μεταφέρονται στη Συρία. Εδώ και 15 μέρες τα αδέλφια μου είναι εξαφανισμένα. Όταν καταγγείλαμε το γεγονός στην Ασφάλεια μάθαμε ότι υπάρχουν άλλες 100 οικογένειες σαν κι εμάς, που έχουν χάσει τα παιδιά τους. Κανείς δεν βρίσκει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα», έγραφε στην επιστολή.

Μία εβδομάδα μετά, η Φατμά Ντουντάρ στέλνει και δεύτερη επιστολή, αυτήν τη φορά με αποδέκτη το γραφείο του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Τα δίδυμα αδέρφια μου, ηλικίας 20 χρονών, τα ξεγέλασαν και τα πήγαν στη Συρία για τζιχάντ [σ.σ.: ιερό πόλεμο]», ανέφερε η κόρη της οικογένειας. Στην επιστολή της ζητούσε να παρέμβει το κράτος καθώς –όπως έλεγε– ούτε η Ασφάλεια ούτε η Εισαγγελία τούς βοήθησαν. «Οι οικογένειες των παιδιών είναι απελπισμένες», κατέληγε η αδερφή του μετέπειτα βομβιστή της Άγκυρας.