16 Οκτώβριος 2015, 21:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2015, 18:11

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τον Στεργιώτη της Επιτροπής Παιγνίων

  • Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τον Στεργιώτη της Επιτροπής Παιγνίων

Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό για τις ενέργειες που αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) υπό την προεδρία του προέδρου της, Αντώνη Στεργιώτη, καταγράφεται εντός της κυβέρνησης.

Ο κ. Στεργιώτης που προτάθηκε από τον τέως υπουργου Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για την θέση του προέδρου της Επιτροπής και ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάιο, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο κριτικής από κυβερνητικά στελέχη για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την έννοια «προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τον εθισμό στα τυχερά παίγνια», δηλαδή την κύρια αποστολή της.

Η ΟΠΑΠ απέκτησε, έναντι τιμήματος 560.000.000 ευρώ, την αποκλειστική 10ετούς διάρκειας άδεια για 35.000 παιγνιομηχανήματα (VLTs) που θα λειτουργούν στην Ελλάδα. Όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, από το σύνολο των VLTs, τα 16.500 θα λειτουργήσουν σε αμιγείς χώρους από την ΟΠΑΠ και τα υπόλοιπα 18.500 θα τα εκμεταλλευθούν 4 έως 10 επιχειρηματικά σχήματα (παραχωρησιούχοι).Ωστόσο, η μεταβολή του Κανονισμού από την ΕΕΕΠ κατέστησε στην πράξη την επένδυση του ΟΠΑΠ οικονομικά μη βιώσιμη και αδύνατον να υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ανακοινώσει την αναστολή του έργου.

Η αναστολή του project των VLTs αποστερεί από τα δημόσια ταμεία έσοδα 260 εκατ. ευρώ κατ΄ ελάχιστον για την περίοδο 2015-2016, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα δημοκρατία.