16 Οκτώβριος 2015, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2015, 13:20

Επιδεινώνεται ο καιρός – Αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι

  • Επιδεινώνεται ο καιρός – Αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νότιους άνεμους (6-7 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική, οι νεφώσεις είναι αραιές αλλά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βρόχων στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι είναι νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη, νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές άβροχες, το βράδυ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3-4, στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις βορεινότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι αραιές νεφώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 3-5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.