3 Αύγουστος 2013, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:45

Ο Φάρος Αγ. Βαρβάρας σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ χορού. Φωτογραφίες

  • Ο Φάρος Αγ. Βαρβάρας σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ χορού. Φωτογραφίες

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας "Ο Φάρος" συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αίγιο, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013.

Στην εποχή μας παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που ενώνουν λαούς και πολιτισμούς από κάθε γωνιά της γης. Δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε λαό να προβάλλει την ιστορία και την παράδοσή του και φυσικά σε αυτό το ταξίδι στην Παράδοση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πόντος, εκπροσωπώντας της Ελλάδα

Οι χορευτές του "Φάρου", ζιπκαλίδες και ζουπουνοφόρες κατάφεραν να σκορπίσουν ρίγη συγκίνησης ακόμη και στους ξένους οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά και αποθανάτισαν τις στιγμές για να τις ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρουσίασαν Χορούς από όλες τις περιοχές του Πόντου, με τους ήχους της λύρας του Δημ. Τσούλφα, με το τραγούδι του Σταύρου Σαββίδη και το νταούλι του Σάβ.Κυριακίδη. Εντυπωσίασαν βέβαια και τα χορευτικά συγκροτήματα της Ιταλίας, της Χιλής, Της Γεωργίας, της Κίνας , της Κορέας που συμμετείχαν και εκείνοι στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ.

Όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν ένα καλό λόγο για τους Διοργανωτές και για τη ζεστή ελληνική φιλοξενία. Στην Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και εκείνη τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι πρέπει να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναπτύσσουν μεταξύ των λαών σχέσεις αγάπης, ειρήνης και φιλίας.

Δείτε φωτογραφίες από το Φεστιβάλ στο τέλος του άρθρου.

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας "Ο Φάρος"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλ
όγου

Gallery