15 Οκτώβριος 2015, 23:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2015, 23:49

Πένθος και θλίψη από την εκδημία του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Νεκτάριου

  • Πένθος και θλίψη από την εκδημία του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Νεκτάριου

Στο πένθος έχει βυθισθεί η Εκκλησία της Κρήτης από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου αοίδιμου Νεκτάριου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών σε Νοσοκομείο των Αθηνών, προκαλώντας σε θλίψη κλήρο και λαό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, Λασιθίου κήρυξε τριήμερο πένθος στην πόλη και όρισε την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας ως γενική αργία.

Εξάλλου απόψε συνεδρίασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης και αποφάσισε όπως η εξόδιος ακολουθία ψαλλεί το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου όπου και ή έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Λασιθίου. Επίσης αποφάσισε ότι τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος θα είναι και ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Πέτρας ενώ το πένθος θα φέρει ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Στην προσωπικότητα, το έργο, και την προσφορά του εκλιπόντος ιεράρχη αναφέρονται με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι και φορείς.

«Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου αλλά και ευρύτερα της Κρήτης έχασαν έναν ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας» τονίζει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε δήλωση του τονίζει ότι η κοίμηση του Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου προκαλεί σε όλη την Κρήτη αισθήματα θλίψης και συγκίνησης.