15 Οκτώβριος 2015, 21:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2015, 21:18

Τα capital controls έβγαλαν από τη φυλακή τη Βίκυ Σταμάτη

  • Τα capital controls έβγαλαν από τη φυλακή τη Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη αφέθηκε τελικά ελεύθερη αργά το απόγευμα χωρίς να καταβάλει την εγγύηση των 50.000 ευρώ που όρισε χθες το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κάνοντας χρήση Κοινής Υπουργικής Απόφασης βάσει της οποίας λόγω των capital controls αναστέλλεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η καταβολή εγγυήσεων.

Με την κατάθεση του διαβατηρίου βγήκε από το Δρομοκαΐτειο και λίγο αργότερα πήρε και τυπικά το αποφυλακιστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την αναχώρησή της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους της Δικαιοσύνης κι ευχαρίστησε τους δικηγόρους της αλλά και τους δημοσιογράφους.

Χθες οι δικηγόροι της επικαλέστηκαν ότι η πελάτισσά τους δεν έχει τα 50.000 ευρώ για να πληρώσει εγγύηση σήμερα ανακάλυψαν αυτό που όλοι γνώριζαν.

Ότι δηλαδή χάρη στους περιορισμούς της κίνησης κεφαλαίων, των γνωστών capital controls, της επιτρέπεται να αφεθεί ελεύθερη χωρίς να  καταβάλει την εγγύηση των 50.000€ που της επέβαλε το δικαστήριο..

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννης Παγορόπουλος έκανε χρήση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και η οποία αναστέλλει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, λόγω capital controls, την καταβολή εγγύησης που καταβάλλεται στους αποφυλακισθέντες υπό όρους. Έτσι, μετά από συνεννόηση με την εισαγγελία Εφετών, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή της.