15 Οκτώβριος 2015, 20:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2015, 19:14

Τι απαντά ο Γιώργος Σταθάκης για τα «πόθεν έσχες» του και το ένα εκατ. ευρώ

  • Τι απαντά ο Γιώργος Σταθάκης για τα «πόθεν έσχες» του και το ένα εκατ. ευρώ
    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης

Την ώρα που η μισή αντιπολίτευση ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα τα προβληματικά «πόθεν έσχες» και η άλλη μισή την παραίτηση των εμπλεκόμενων υπουργών, ο Γιώργος Σταθάκης (μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι αυτός είναι ο υπουργός με το ένα εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν δήλωσε το ποσό το 2012, αλλά αντίθετα είναι σε όλες τις δηλώσεις του από το 2013 και έπειτα. Αναλυτικά η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας έχει ως εξής:

«Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014.

»Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013. Ως εκ τούτου:
α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο.
β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής» .