15 Οκτώβριος 2015, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2015, 18:11

ΑΕΚ: Έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα για την «Αγια-Σοφιά», μόνο στο δικό μας οικόπεδο

  • Συνάντηση Μελισσανίδη-Κοντονή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ιγκόρ Ταλάεβιτς)

Με εντάσεις και διαφωνίες άρχισε η συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ, για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το μεσημέρι της Πέμπτης. Στο τέλος όμως υπήρξε συναινετικό κλίμα και οι άνθρωποι της Ένωσης που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο και τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, έφυγαν από το υπουργείο ικανοποιημένοι.

Πρώτον, γιατί αποκλείστηκε οριστικά το θέμα της ανέγερσης του γηπέδου στο σημείο της Renault – θέση που πρότεινε ο δήμαρχος κι έβγαλε από τα ρούχα του τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο αντιπρόεδρος της Δικέφαλος 1924, που πήρε μέρος στη συνάντηση και βρέθηκε πρώτη φορά απέναντι στον Άρη Βασιλόπουλο, απάντησε εκνευρισμένος στην πρόταση του δημάρχου: «εκεί να φτιάξεις το δημαρχείο σου»!

Λέγεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ούτε ο Π. Σκουρλέτης εκφράστηκε θετικά στο σχέδιο «μετακόμισης» της «Αγια-Σοφιάς» από το φυσικό της χώρο σε άλλο σημείο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού:

Επίσης, στην ΑΕΚ είναι ικανοποιημένοι γιατί και ο υπουργός έδειξε με τις τοποθετήσεις του ότι είναι πλέον κοινή θέληση όλων να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, και το μεγαλόπνοο έργο (για την ομάδα και την περιοχή) να ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατόν.

Λίγο πριν από το πέρας της συνάντησης αποφασίστηκε να συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από ανθρώπους της ΑΕΚ, του Δήμου και του υπουργείου, η οποία θα δρομολογήσει –σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής– τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, όπου δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν άμεσα το έργο, στη συζήτηση έδωσαν ακόμη το παρών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου.

Δείτε παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του Β. Ασλανίδη και μέρος των δηλώσεων του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας:

Gallery