16 Οκτώβριος 2015, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2015, 10:48

Πόντιος ιμάμης έκλεψε Κούρδισσα στο Χάκαρι της Τουρκίας!

  • Πόντιος ιμάμης έκλεψε Κούρδισσα στο Χάκαρι της Τουρκίας!

Ένα ιδιαίτερο γεγονός ανέδειξαν χθες τα ΜΜΕ της Τουρκίας. Ο 25χρονος ιμάμης Οσμάν Τσιουκούρ από την Τραπεζούντα, που υπηρετεί στην κωμόπολη Ντουράνκαγια, πήγε στη γειτονική Γέμουρα και έκλεψε την εκλεκτή της καρδιάς του Σεμρά!

Ο Οσμάν γεννήθηκε στην κωμόπολη Αρσίν της Τραπεζούντας, αλλά μετατέθηκε ως ιμάμης (πριν από τέσσερις μήνες) στην Ντουράνκαγια του νομού Χάκαρι, ο οποίος καταλαμβάνει περιοχή στη συμβολή του Ιράν με το Ιράκ. Ο έρωτάς του για την Σεμρά Καζαντζή ήταν ακαταμάχητος. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τον κάνει να πάρει τη νύφη κρυφά από τους γονείς της, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με αυτόν το γάμο.  

Ο 25χρονος ιμάμης έβαλε σε εφαρμογή το… σχέδιό του και ήταν αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα που θα του παρουσιαζόταν.

Αφού πρώτα συνεννοήθηκε με τους δημογέροντες της νέας του γειτονιάς, στο Κουρδιστάν, έφυγε πριν από μία εβδομάδα και πήγε στην Τραπεζούντα. Έκλεψε την Σεμρά και τη μετέφερε κρυφά στο Χάκαρι. Εκεί οι Κούρδοι, συνηθισμένοι σε τέτοιες ενέργειες, είχαν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες του γάμου! Ο γάμος έγινε στο σχολείο της συνοικίας Μπαγλάραρασι, στη Ντουράνκαγια, παρουσία του μουφτή του Χάκαρι και πλήθους κόσμου.

Στο γάμο παρευρέθηκε ο πατέρας του γαμπρού, ο παππούς της νύφης και πολλοί Κούρδοι από διάφορες γειτονιές και χωριά, που ήθελαν να δουν έναν ποντιακό γάμο. Αφού καρφίτσωσαν χρυσά και χρήματα στο νεόνυμφο ζευγάρι, άρχισαν στη συνέχεια ένα εντυπωσιακό κουρδοποντιακό γλέντι!