15 Οκτώβριος 2015, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2015, 15:49

Διαμαρτυρία αγροτών στη Θεσσαλονίκη

  • Διαμαρτυρία αγροτών στη Θεσσαλονίκη
    Φωτογραφία αρχείου

Αγρότες με περίπου 30 αγροτικά αυτοκίνητα που έφεραν μαύρες σημαίες «παρέλασαν» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τις νέες φορολογικές διατάξεις στον κλάδο τους, το Ασφαλιστικό, την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ και την αύξηση του κόστους παραγωγής γεωργικών προϊόντων, αλλαγές που περιλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία των αγροτών ξεκίνησε από τα «Πράσινα Φανάρια», κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί, εκπρόσωποί τους παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην υπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, και στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς το γερμανικό προξενείο. Μετά την παράδοση ψηφίσματος και στον Γερμανό πρόξενο, η διαμαρτυρία των αγροτών συνεχίστηκε έξω από τη ΔΟΥ Καλαμαριάς.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έκαναν λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισαν ότι επρόκειτο για μια πρώτη μορφή διαμαρτυρίας, αφού σε περίπτωση που ψηφιστούν και τεθούν σε υλοποίηση τα αντιαγροτικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις δυναμικότερης μορφής.