15 Οκτώβριος 2015, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2015, 11:05

Οι Παναγίες του Πόντου από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης – Αφιέρωμα

  • Οι Παναγίες του Πόντου από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης – Αφιέρωμα

Η Παναγία αποτελούσε ανέκαθεν το πλέον σεβαστό πρόσωπο της ποντιακής πίστης. Στην Παναγία προσέβλεπε ο λαός και αυτήν επικαλούνταν σε κάθε δυσκολία, προσωπική, οικογενειακή ή συλλογική.

O Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το τμήμα μουσικού εργαστηρίου παραδοσιακών οργάνων του συλλόγου θέλοντας να δοξάσει την Παναγία διοργανώνει διήμερο λόγου και τέχνης την Κυριακή 18 και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 με τίτλο «Εις δόξαν εκείνης»· αφιέρωμα στην Παναγία Θεοτόκο και στις ιερές μόνες που φέρουν το όνομά της.

Η Παναγία υπέρμαχος Στρατηγός προΐστατο στους αγώνες του ποντιακού λαού άλλα και όλου του ελληνικού έθνους, από την βυζαντινή αυτοκρατορία μέχρι και τις μέρες μας.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου (ώρα 18:15) στο εντευκτήριο του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» θα πραγματοποιηθεί ομιλία-διάλεξη από την Ελένη Συμεωνίδου (θεολόγο, υποψήφια διδάκτορα) με θέμα «Η Παναγία στον Πόντο» και από την Γεωργία Παπαγιανννίδου, (διδάκτορα Θεολογικής Σχολής), με θέμα «Παναγίες του Πόντου - Μονές και ναοί». Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 20:30 θα δοθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» συναυλία με τίτλο «Ση Στράταν Τη Παναΐας», με τη συμμετοχή ιεροψαλτών και μουσικών συνόλων.

Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
18:15
Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το τμήμα μουσικού εργαστηρίου παραδοσιακών...
ΠΕΜΠΤΗ22
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
16:00
Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το τμήμα μουσικού εργαστηρίου παραδοσιακών...