17 Οκτώβριος 2015, 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2017, 14:30

Τανωμένος σορβάς

  • Τανωμένος σορβάς

Το pontos-news.gr σάς προτείνει μια από τις πιο γνωστές παραδοσιακές ποντιακές σούπες!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Λάδι ή βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο δυόσμο
  • Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αρχικά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λαδάκι ή βούτυρο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει.
  3. Παράλληλα πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το νερό βγάλει μπουρμπουλήθρες, το βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
  4. Αφού βράσει το πλιγούρι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το γιαούρτι. Το ζουμί είναι περίπου 2 βαθιές κουτάλες.
  5. Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιατάκι και προσοχή: μη λερώσεις, γιατί θα 'χεις επιπτώσεις.

Καλή όρεξη!

Πηγή: toarkoudi.gr.