14 Οκτώβριος 2015, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2015, 11:03

11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Συλλογή τροφίμων για τους Σύρους πρόσφυγες

  • 11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Συλλογή τροφίμων για τους Σύρους πρόσφυγες
    8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών ΟΑΚΑ 2012 (φωτ.: Γιάννης Κωστελίδης)

Με τίτλο «Στην προσφυγιά του χθες και του σήμερα» το 11ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης, φιλοδοξώντας να δώσει χείρα βοηθείας στους Σύρους πρόσφυγες.

Πολλά είναι τα ποντιακά σωματεία που το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους με σκοπό να κάνουν τη ζωή χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία λίγο πιο εύκολη και ανθρώπινη. Το Σάββατο όμως η ομπρέλα των ποντιακών σωματείων της χώρας αναλαμβάνει πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης γιορτής των Ποντίων.

Στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Λευκόβρυσης Κοζάνης θα υπάρχουν σηματοδοτημένα σημεία στα οποία θεατές, χορευτές και σύλλογοι θα μπορούν να παραδώσουν την προσφορά τους.

Επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργούν ειδικά περίπτερα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ασθενειών του αίματος όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χαρίεσσας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών που υποστηρίζεται ενεργά από τον ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
19:00
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής...