14 Οκτώβριος 2015, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2015, 01:32

Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία από 14 χώρες

  • Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία από 14 χώρες

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν τη Δευτέρα, δυο μέρες μετά από το μακελειό στην Άγκυρα, δεκατέσσερις χώρες, προειδοποιώντας τους πολίτες τους που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία, για τα προβλήματα «αυξανόμενου τρομοκρατικού κινδύνου» στη χώρα.

Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιράν, Ιρλανδία, Ιταλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία και Πολωνία είναι οι χώρες που διατύπωσαν σχετική προειδοποίηση.

Σημειώνεται ότι Γερμανοί, Βρετανοί και Ολλανδοί είναι τα τελευταία τρία χρόνια, οι αριθμητικά περισσότεροι ταξιδιώτες (τουρίστες, επιχειρηματίες, φοιτητές κ.α) στην Τουρκία.

Η ταξιδιωτική οδηγία έρχεται σε μια ήδη δύσκολη στιγμή για τον τουρισμό της χώρας καθώς ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Οσμάν Αγίκ, ανακοίνωσε ότι η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας θα έχει απώλειες τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2015 σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση των εισπράξεων, εξήγησε, οφείλεται κυρίως στην κατά 25% μείωση των αφίξεων από τη Ρωσία, που ζημίωσε αρκετά τον κλάδο.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα τα θέρετρα της παραθαλάσσιας Νότιας Τουρκίας, όπου καταγράφηκε μείωση επισκεπτών κατά 12% ως 18% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2014. Μόνο η Κωνσταντινούπολη διατήρησε τον υψηλό αριθμό επισκεπτών-τουριστών.