14 Οκτώβριος 2015, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2015, 00:11

Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Μοσκοβισί

  • Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Μοσκοβισί
    Γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου. Η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και ειδικότερα το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εκτιμάται πώς θα τεθεί στις συνομιλίες όπως και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η ατζέντα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες θα είναι γεμάτη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει επίσης συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς και με τους επικεφαλής των Πρασίνων και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπήσει επίσης και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος λόγω της επίσκεψης του στην Κίνα δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Την Τετάρτη, στις 17:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.