13 Οκτώβριος 2015, 20:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2015, 20:36

Η κόλαση του Δάντη στη Νέα Δημοκρατία

  • Η κόλαση του Δάντη στη Νέα Δημοκρατία

Την κόλαση του… Δάντη ζει η Νέα Δημοκρατία και κανείς δεν ξέρει πόσο ομαλά θα φτάσει στις εσωκομματικές κάλπες. Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εμφανίστηκε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτιθέμενος στην Επιτροπή, στο γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και στο γενικό διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα γιατί καθυστερούν τη διαδικασία.

Λίγο αργότερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση. Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο Διαδίκτυο και να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».

Με αφορμή την έκρηξη Μεϊμαράκη, είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που εκπροσωπεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το κακό κλίμα φάνηκε από χθες που η ΚΕΦΕ συνεδρίαζε για έξι ώρες χωρίς να καταλήξει ούτε στο πόσες κάλπες θα στηθούν, ούτε πόσα εκλογικά κέντρα, ούτε και πόσο θα πληρώσουν όσοι προσέλθουν στις κάλπες.

Τελικά, μετά τη θύελλα και τα επεισόδια που προηγήθηκαν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε με πλειοψηφία το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης ομόφωνα αποφάσισε:

  • την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.
  • ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη του Απόστολου Τζιτζικώστα, στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα είναι στην αυριανή συνεδρίασή της που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, με αφορμή την ψήφιση των προαπαιτουμένων. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει κληθεί μετά από πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με την οποία συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδώνις Γεωργιάδης.  Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι κλειστή.