13 Οκτώβριος 2015, 19:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2015, 18:38

Απάντηση Άνθιμου για υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού στο Παπάφειο

  • Απάντηση Άνθιμου για υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού στο Παπάφειο

Εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε «κουκούλωμα» στην υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού επτάχρονου τροφίμου στο Παπάφειο, τότε θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις διαβεβαιώνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ως πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, ο Μητροπολίτης απάντησε σήμερα στις κατηγορίες περί συγκάλυψης του περιστατικού και υπεραμύνθηκε του κοινωνικού έργου που προσφέρει, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, το Παπάφειο ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» περί ποινικών διώξεων στη διοίκηση του ιδρύματος, τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών.

Υπογράμμισε ότι «το Ίδρυμά μας διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παραλλήλως αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και της δικαιοσύνης».

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2012 όταν ένας επτάχρονος τρόφιμος του Παπάφειου κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 13χρονο μέσα στο Ίδρυμα.

Το παιδί μάλιστα είχε διακομιστεί τότε στο νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι είχαν στείλει σχετική αναφορά στις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι διώξεις έρχονται μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του Ιδρύματος και ο διευθυντής προσπάθησαν να συγκαλύψουν το γεγονός, προκειμένου να μη βλάψουν τη φήμη του Ιδρύματος.