13 Οκτώβριος 2015, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2015, 18:28

Το ψευδοκράτος εγκατελείπει την τουρκική λίρα και περνάει στο ευρώ

  • Το ψευδοκράτος εγκατελείπει την τουρκική λίρα και περνάει στο ευρώ
    Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Oι αρμόδιοι φορείς του ψευδοκράτους έχουν λάβει πολιτικές εντολές κι έχουν ξεκινήσει τις τεχνικές εργασίες, προκειμένου να εγκαταλειφθεί το νόμισμα που κυκλοφορεί μέχρι τώρα (τουρκική λίρα) και να χρησιμοποιηθεί το ευρώ!

Αυτό αποκαλύπτει το τουρκικό δίκτυο NTV, που επισημαίνει ακόμη ότι αναλόγως των εξελίξεων που σχετίζονται με τη λύση του Κυπριακού, προβλέπεται να κληθούν στα κατεχόμενα εμπειρογνώμονες από την ΕΕ, για να βοηθήσουν τις αρχές του ψευδοκράτους στην προετοιμασία της αλλαγής νομίσματος.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα γίνουν παράλληλα και προετοιμασίες για προσαρμογή των τελωνειακών διαδικασιών στις αντίστοιχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σήμερα στο NTV, ανέφερε ότι στη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων, η οποία έχει ως αποστολή να βοηθήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα στη μετάβαση στο ευρώ.

Ο Ακιντζί δήλωσε ότι από τη στιγμή που βρεθεί η λύση στο Κυπριακό, θα γίνει δημοψήφισμα και στη συνέχεια, στην περίπτωση που η λύση εγκριθεί από τις δυο κοινότητες, η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα περάσει στο ευρώ, σε διάστημα ενός έτους.