13 Οκτώβριος 2015, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2015, 16:20

Όχι της Αθήνας σε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με Τούρκους

  • Όχι της Αθήνας σε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με Τούρκους
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ. Κολεσίδης)

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει τα γερμανοτουρκικά σχέδια για συνδιαχείριση στο Αιγαίο, με αφορμή το θέμα των προσφύγων. Το ΥΠΕΞ επιχείρησε να.... κόψει το βήχα σε όσους σχεδιάζουν κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

«Προφανώς θέλουμε και επιζητούμε συνεργασία με την Τουρκία σε κάθε επίπεδο για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά, για ευνόητους λόγους, θέμα κοινών περιπολιών στο Αιγαίο δεν υπάρχει» δηλώνει στέλεχος του ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής σε κανένα επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο δεν υπάρχει αναφορά σε κοινές περιπολίες.

Χθες, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει:«Έχουμε αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας μια κατάσταση, στην οποία τα σύνορα είναι ανοιχτά υπό την έννοια ότι οι διακινητές μπορούν εκεί να δράσουν όπως θέλουν και η οποία οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Και τώρα δεν μπορώ να σας πω με ποια ακριβή συνεργασία, της Ακτοφυλακής ή των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορέσει αυτό να επιτευχθεί».