12 Οκτώβριος 2015, 20:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2015, 20:53

Κουρεύουν μισθούς και βάζουν φόρους στους βουλευτές

  • Βούτσης: Μας απειλούν με θάνατο ή ισόβια αν ψηφίσουμε ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» (βίντεο)
    Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Σε «κούρεμα» μισθών και φορολόγηση των εισοδημάτων των βουλευτών από το πρώτο κιόλας ευρώ προσανατολίζεται με εντολή Μαξίμου ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στόχος είναι ενόψει του πολυνομοσχεδίου-φαρμάκι να σταλεί το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία πως η κυβέρνηση δεν εξαιρεί κανέναν από τις περικοπές και τη φορολόγηση στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου μνημονίου.

Ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τόνισε πώς σχεδιάζεται μια σειρά περικοπών στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό της Βουλής μεταξύ των οποίων 10% μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης.

Το μέτρο θα ισχύσει πιθανότατα από την 1η Ιανουαρίου του 2016 και θα επιφέρει μηνιαία περικοπή ύψους 570 ευρώ σε κάθε βουλευτή (η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 5.705,60 ευρώ το μήνα χωρίς βέβαια να υπολογίζονται επιδόματα και έξτρα αμοιβές για επιτροπές).

Επίσης, το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα προβλέπει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλα τα εισοδήματα ενός βουλευτή. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι πως τα διάφορα επιδόματα και οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές δεν φορολογούνται.