12 Οκτώβριος 2015, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2015, 18:27

Ο ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων έτοιμος για τη Λευκόβρυση Κοζάνης (φωτο, βίντεο)

  • Ο ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων έτοιμος για τη Λευκόβρυση Κοζάνης (φωτο, βίντεο)
  • Ο ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων έτοιμος για τη Λευκόβρυση Κοζάνης (φωτο, βίντεο)

Η χαρά και η ανυπομονησία, εμφανείς στα πρόσωπά τους. Σε πηγαδάκια ακούς και νιώθεις τη δύναμη και τη θέληση αυτών των παιδιών να συμμετάσχουν σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Άλλοι για πρώτη φορά, και άλλοι παλιοί... που έχουν ζήσει την ομορφιά προηγούμενων φεστιβάλ.

Δουλεύουν όμως όλοι μαζί για
ένα καλό αποτέλεσμα που θα μεταφέρει στον κόσμο το μήνυμα ότι
ο Πόντος ζει.

Κατεβαίνουν στο χώρο, ενώνουν τα χέρια τους, πατούν γερά τα πόδια τους και ξεκινούν. Η τελευταία πρόβα πριν από τη μεγάλη αντάμωση...

Κάπως έτσι έγινε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, το πρωί, η τελευταία πρόβα του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων στο κλειστό γήπεδο Ζωφριάς Άνω Λιοσίων, ενόψει του 11ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα λάβει χώρα στο κλειστό γήπεδο Λευκόβρυσης Κοζάνης, στις 17 Οκτωβρίου 2015. Παρά την απουσία κάποιων συλλόγων λόγω αποστάσεως (νησιά και Πελοπόννησος), οι οποίοι θα έρθουν απευθείας την ημέρα της εκδήλωσης, και παρά τα κάποια τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πρόβας, ο Σύνδεσμος νιώθει πανέτοιμος για το μεγάλο ραντεβού.


Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεγάλη συνάντηση των ποντιακών σωματείων

Να σημειωθεί ότι ο ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων είναι ο μοναδικός σύνδεσμος της ΠΟΕ του οποίου τα σωματεία είναι διάσπαρτα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κείμενο-φωτο-βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
19:00
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής...