12 Οκτώβριος 2015, 15:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2015, 16:29

«Και οι δικοί μας γονείς πρόσφυγες ήταν» – Ποντιακά σωματεία συνδράμουν Σύρους πρόσφυγες

  • «Και οι δικοί μας γονείς πρόσφυγες ήταν» – Ποντιακά σωματεία συνδράμουν Σύρους πρόσφυγες

Πολλοί ποντιακοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας χαμόγελα ελπίδας στους πρόσφυγες από τη Συρία που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους αναζητώντας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η αποστολή βοήθειας στην Ειδομένη Κιλκίς, ύστερα από τιτάνιο αγώνα της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας, της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», του Συλλόγου Ποντίων Γιαννακοχωρίου, του Συλλόγου «Τα Ποντιακά Νιάτα» Άνω Ζερβοχωρίου, του Μορφωτικού Συλλόγου «Μίεζα», της Ευξείνου Λεσχης Επισκοπής, της Ευξείνου Λέσχη Μαρίνας «Η Ρωμανία» και του Ιδρύματος «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν στα μέρη μας αναζητώντας νέα πατρίδα. Πρόσφυγες, έτσι όπως πριν από λίγα χρόνια και οι δικοί μας γονείς…» ανέφεραν τα ποντιακά σωματεία.

Η βοήθεια των ποντιακών συλλόγων πάντως δεν σταματά εδώ. Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στη Λευκόβρυση Κοζάνης, θα υπάρξει συλλογή βασικών αγαθών που θα προσφερθούν στους πρόσφυγες.