12 Οκτώβριος 2015, 13:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2015, 16:25

Η προτομή του ιστορικού Κωνσταντίνου Φωτιάδη σε έκθεση της Φλώρινας

  • Η προτομή του ιστορικού Κωνσταντίνου Φωτιάδη σε έκθεση της Φλώρινας
    (φωτ.: liveflorinanews.blogspot.gr)

Η προτομή του Κωνσταντίνου Φωτιάδη κοσμεί από χθες την έκθεση με τίτλο «Έργον Τιμής» στην αίθουσα του Φιλεκπαιδευτικού συλλόγου Φλώρινας «Αριστοτέλης». Την προτομή φιλοτέχνησε η γλύπτρια, τελειόφοιτη του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας, Χριστίνα Γκόλνα.

«Ως Πόντια ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού και συγγραφέα του 14τομου έργου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού Κωνσταντίνο Φωτιάδη» είχε δηλώσει στο pontos-news.gr η Χ. Γκόλνα


Η γλύπρια Χριστίνα Γκόλνα (φωτ.: liveflorinanews.blogspot.gr)

Η έκθεση έχει στόχο την απόδοση τιμής σε προσωπικότητες της Φλώρινας που με το έργο τους προέβαλαν, ύμνησαν, ενέπνευσαν και τίμησαν τον τόπο τους. Η θεματική ενότητα αποτελείται από εννέα προτομές (εκμαγεία) και εννέα ανάγλυφα σε ρεαλιστική απεικόνιση και φυσικές διαστάσεις. Πρόκειται για τις προτομές των Λάζαρου Μέλλιου, Θεόδωρου Βόσδου, Αντιγόνης Τσάμη, Γιώργου Λιάνη, Νίκου Μέρτζου, Βούλας Πατουλίδου, Δημήτρη Μπέσσα, Βαγγέλη Ταμουτσέλη και του Κωνσταντίνου Φωτιάδη.

  • Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις  25 Οκτωβρίου 2015 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, από τις 18.00 μέχρι τις 22.00.