2 Αύγουστος 2013, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:17

Ο Πόντος ξεσήκωσε και την Λήμνο!

  • Ο Πόντος ξεσήκωσε και την Λήμνο!

Ο Πόντος ξεσήκωσε και την Λήμνο! Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Με μια εξαιρετική χορευτική παράσταση ο Γ.Α.Σ. Μύρινας, «καθήλωσε» μικρούς και μεγάλους τη περασμένη Κυριακή στο Γυμνάσιο Μύρινας στην Λήμνο. Σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε στις 21:00 και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα οι χορευτές του Γ.Α.Σ. Μύρινας ταξίδεψαν τους χιλίους πεντακόσιους και πλέον θεατές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας με το χορευτικό σεργιάνι τους, όπως έλεγε και ο τίτλος της παράστασης.

Νησιά, Ρούμελη, Ήπειρος, Θράκη, Μακεδονία, Πόντος και φασικά Λήμνο ήταν οι χορευτικοί «σταθμοί» των τμημάτων του Γ.Α.Σ Μύρινας, αλλά και των χορευτικών τμημάτων του Θάνους και της Ατσικής που συμμετείχαν στην παράσταση. Εκτός από τα χορευτικά  έγιναν αναφορές σε πολλά άγνωστα ιστορικά στοιχεία για την παράδοση και επίσης με διαφορά δρώμενα, με προσκεκλημένους που εθελοντικά πήραν μέρος στην παράσταση, δόθηκε ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση!

Ενενήντα  επτά χορευτές, εκατόν εξήντα στολές, σαράντα πέντε χοροί, τρείς λυράρηδες, 2 Πόντιοι μουσικοί που ήρθαν από τη Βέροια με έξοδα του συλλόγου, ένας  επαγγελματίας τραγουδιστής, τριάντα εθελοντές είναι, όλοι αυτοί που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση!

Στην εκδήλωση που να σημειώσουμε παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος ο οποίος  παρόλο το περασμένο της ώρας παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, ο Υποδιοικητής της Ταξιαρχίας  κ.Αλεξίου  και ο Δημοτικός σύμβουλός της αντιπολίτευσης κύριος Πανταζής.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: limnosreport.gr

Gallery