12 Οκτώβριος 2015, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2015, 11:52

Στη ΝΔ συνεδριάζουν για το... χαράτσι για τα μη μέλη του κόμματος

  • Στη ΝΔ συνεδριάζουν για το... χαράτσι για τα μη μέλη του κόμματος

Η... μάχη του 20άρικου αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ που πραγματοποιείται στις 15:00 στη Συγγρού.

Τα μέλη της ΚΕΦΕ πρόκειται να θέσουν τον διαχωρισμό παλαιών και νέων μελών με τα πρώτα να πληρώνουν 2 ευρώ και τα δεύτερα 20 ευρώ!

Η πρόταση αυτή πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις μια και οι εκπρόσωποι τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Απόστολου Τζιτζικώστα θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα περιορίσει τους πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν.

Βέβαια δεν αποκλείεται το 20άρικο να διαρρέεται για να πέσει στο μισό αλλά και αυτό παραμένει άγνωστο εάν θα το δεχτούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Το επιχείρημα όσων τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού μελών και μη μελών είναι τα κακά οικονομικά του κόμματος (μια και με την κρατική επιχορήγηση πρέπει να πληρωθούν εργαζόμενοι και κάποιες υποχρεώσεις) αλλά και το ότι τα μέλη πληρώνουν συνδρομή στις τοπικές που ανήκουν.

Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει είναι το θέμα του αριθμού των καλπών που θα στηθούν.

Και εκεί το πιθανότερο είναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός για λιγότερες κάλπες (περίπου 1.000).

Το τρίτο θέμα που θα μπει στο τραπέζι θα αφορά το θέμα των αποσπάσεων που αποφάσισε ο υπηρεσιακός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ωστόσο αυτό φαίνεται να... κολλάει μια και υπάρχουν αντιδράσεις καθώς κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται στη διαδικασία των εκλογών για νέο αρχηγό.