10 Οκτώβριος 2015, 23:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2015, 23:07

Επικοινωνία Παυλόπουλου-Ερντογάν για την επίθεση στην Άγκυρα

  • Επικοινωνία Παυλόπουλου-Ερντογάν για την επίθεση στην Άγκυρα
    Το Προεδρικό Μέγαρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Π. Παυλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα εναντίον αθώων θυμάτων και παρακάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να διαβιβάσει τη βαθειά θλίψη και τα συλλυπητήρια του ελληνικούλΛαού στις οικογένειες των θυμάτων.

Τόνισε δε ότι παρά την όποια διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, ουδέν τις χωρίζει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, από όπου και αν αυτή εκπορεύεται.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Όπως τονίζεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας, τις δύσκολες αυτές ώρες.

Επίσης, ο Α. Τσίπρας τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή.