10 Οκτώβριος 2015, 17:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2015, 16:06

Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία και Ευρώπη

  • Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία και Ευρώπη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Δυο ξεκάθαρα μηνύματα προς την Ευρώπη και την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Τ. Άσελμπορν, στην οποία παραβρέθηκε και ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος.

Ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως η χώρα μας θα προστατεύσει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της ΕΕ, με βασικό μέλημα τον άνθρωπο.

Τόνισε παράλληλα ότι η χώρα μας θα συνεργαστεί με την Τουρκία στην προσπάθεια προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων και αναχαίτισης του μεταναστευτικού ρεύματος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτά τα σύνορα καθορίζονται από τα κράτη μέλη.

Ανέφερε ακόμη ότι «όποια συνεργασία υπάρξει με γειτονικά κράτη, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν υποχωρήσεις από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς άλλων κρατών της ΕΕ ως προς τον τρόπο χάραξης των συνόρων και τον τρόπο διαφύλαξης των συνόρων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη αποτελεί μια από τις βασικότερες αρχές που διέπουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.