10 Οκτώβριος 2015, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2015, 14:38

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο ΠΑΟΚ

  • Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο ΠΑΟΚ
    (Φωτ.: megapress / Παύλος Μακρίδης)

Στήριξη σε παιδιά από μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες προσφέρει η οικογένεια του ΠΑΟΚ (ερασιτέχνης και ΠΑΕ), μέσα από τη συνεργασία με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης SPIN (τα αρχικά σημαίνουν Αθλητισμός, Συμμετοχή, Ένταξη και Δικτύωση) και το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο ASTERI (το οποίο έχει στόχο την προσέγγιση, την έρευνα, την ενημέρωση και την παρουσίαση τρόπων για την αντιμετώπιση, την επίλυση ή ελαχιστοποίηση των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά).

Με μπροστάρη τον ερασιτέχνη και χορηγό την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου θα διοργανωθεί μια γιορτή του αθλητισμού για παιδιά μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να γνωρίσουν τον αθλητισμό, να βοηθηθεί η κοινωνική ένταξή τους, να νιώσουν μέλη μιας ομάδας και να τους γίνει βίωμα η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Αυτά θα επιτευχθούν μέσα από τη συμμετοχή τους σε τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας, το οποίο θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο «PAOK Sports Arena».


Ελίνα Χριστοπούλου

«Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε να χτίζεται πριν από περίπου έναν χρόνο, ώστε να δημιουργηθεί μια γέφυρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση για κοινωνικές δράσεις. Στο πρόγραμμα SPIN συμμετέχουν πολλές χώρες, αλλά από την Ελλάδα σήμερα εκπρόσωπος είναι ο ΠΑΟΚ», ανέφερε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εκδήλωσης η υπεύθυνη προγραμμάτων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ελίνα Χριστοπούλου. Η υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους της SPIN, Τάνια Κυριακίδη, σημείωσε ότι ευθύνη του προγράμματος είναι να φέρουν τα παιδιά πίσω στην κοινωνία: 

«Για το σκοπό αυτόν ο αθλητισμός είναι το μαγικό κλειδί, το λαδάκι για να κινηθεί η μηχανή. Τα παιδιά θα προσπαθούν μαζί και θα γίνουν ομάδα».

Στην κατεύθυνση που δίνει η στάση ζωής του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, με ταπεινότητα να αφιερώνει μέρος της δράσης του για την ενίσχυση της κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής, αναφέρθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Κυριάκος Κυριάκος, ενώ ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μην συνδράμει σε μια προσπάθεια για τα παιδιά, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν έξω από την ιστορία του. Τέλος, ο αντιπρόεδρος του σωματείου ASTERI, Νίκος Ρούσης, είπε ότι στόχος του σωματείου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να ενταχθούν στην κοινωνία. «Είμαστε ευαίσθητοι, αφού όλοι μας έχουμε κάποιες ρίζες προσφυγιάς.


Μάκης Γκαγκάτσης

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Θοδωρής Ζαγοράκης. Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους δεν έκρυψε τη στενοχώρια και τον προβληματισμό του για τη σημερινή πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Παιδιά προσφύγων στην Τούμπα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Χριστοπούλου αναφέρθηκε και σε μια άλλη κοινωνική δράση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία συνάδει απόλυτα με τις ρίζες και την ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και με το δράμα που βίωσαν οι ιδρυτές του.

Ειδικότερα, την 26η Οκτωβρίου –ημέρα της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου– μια ομάδα παιδιών προσφύγων, που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη, θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στο γήπεδο της Τούμπας και να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει στην προπόνηση της επαγγελματικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Κείμενο: Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Φωτογραφίες: megapress / Παύλος Μακρίδης