9 Οκτώβριος 2015, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2015, 15:20

Στον Πολυχρόνη Ενεπεκίδη και την προσφυγιά θα είναι αφιερωμένο το 11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Στον Πολυχρόνη Ενεπεκίδη και την προσφυγιά θα είναι αφιερωμένο το 11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Μια ανάσα μάς χωρίζει από την έναρξη του 11ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 (στις 19:00) στο νέο κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Το φετινό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα είναι αφιερωμένο σε έναν από τους κορυφαίους στην ποντιακή διανόηση, τον ιστορικό, συγγραφέα και καθηγητή πανεπιστημίου Πολυχρόνη Ενεπεκίδη.

Ο τίτλος της διοργάνωσης είναι «Στην προσφυγιά του χθες και του σήμερα», και γι' αυτόν το λόγο στη διάρκεια του φεστιβάλ θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τους Σύρους πρόσφυγες.

Μετά το τέλος του φεστιβάλ η γιορτή θα συνεχιστεί, καθώς στις αίθουσες του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων και στο οικογενειακό κέντρο «Ακρίτας» θα στηθούν ποντιακά γλέντια για όλες τις συμμετοχές και φυσικά για όσους θέλουν να βιώσουν τη γνήσια ποντιακή διασκέδαση.

  • Ο Π. Ενεπεκίδης απεβίωσε στις 12 Οκτωβρίου 2014 αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο, καθώς με το συγγραφικό του έργο φώτισε σκοτεινές πτυχές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όχι μόνο.
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
19:00
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής...