8 Οκτώβριος 2015, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2015, 19:12

Το τριών ετών ποντιακό χάτταλό μας μεγαλώνει και γίνεται τρανόν – 3 Χρόνια Pontos News

  • Το τριών ετών ποντιακό χάτταλό μας μεγαλώνει και γίνεται τρανόν – 3 Χρόνια Pontos News
    Μια μικρή συλλογή με... νόημα. Σημαντικές στιγμές του pontos-news.gr από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Έντονες οι αναμνήσεις μου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του pontos-news.gr, λίγες μόνο μέρες πριν από το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που είχε γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012. Έντονα και τα συναισθήματα. Τόσο της επίσημης πρώτης με την αγωνία να βρίσκεται στα ύψη, όσο και όλης της περιόδου της προετοιμασίας και του σχεδιασμού με το άγχος να χτυπά κόκκινο.

Τίποτε όμως δεν συγκρίνω με το αίσθημα της απίστευτης ικανοποίησης που ένιωθα –και νιώθω– με την υλοποίηση μιας ιδέας που αποτελούσε όνειρο και όραμα ετών. Σήμερα, συμπληρώνοντας 3 χρόνια λειτουργίας, το pontos-news.gr είναι πιο δυνατό από ποτέ. Ψαχουλεύοντας αυτές τις μέρες το ιστορικό του site συγκινήθηκα βλέποντας παλιότερα άρθρα, τα χιλιάδες μηνύματα του κόσμου, και κατανοώντας για μία ακόμη φορά το πόσο αναγκαίο είναι να υπάρχει ένα σωστά οργανωμένο ενημερωτικό portal που αναδεικνύει την ιστορία, τον πολιτισμό, το παρελθόν αλλά και το παρόν του ποντιακού και προσφυγικού ελληνισμού. Υπήρχε ένα κενό παρουσίας, ποιότητας, ήθους και υπευθυνότητας στην ενημέρωση, σε ζητήματα που αφορούν αυτό το κομμάτι του ελληνισμού και όχι μόνο. Αυτό ακριβώς το κενό καλύπτει εδώ και 3 χρόνια το pontos-news.gr. Έγινε ο κόμβος ενημέρωσης για τον Πόντιο, τον Μικρασιάτη, αλλά και για όλες τις κοινότητες των Ελλήνων που βρίσκονται στα πέρατα της οικουμένης. Έγινε η υπεύθυνη, σοβαρή και βροντερή φωνή όλων μας!


8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο ΟΑΚΑ. Το «νεογέννητο» pontos-news.gr ήταν εκεί.

Κάτι που φυσικά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Τρία χρόνια γεμάτα ατέλειωτες ώρες μπροστά στους υπολογιστές, αμέτρητες συναντήσεις, άπειρη δουλειά και ξενύχτια από πολλούς ανθρώπους. Για ένα αποτέλεσμα που νομίζω πως θα πρέπει να δικαιώνει όλους τους Έλληνες. 2.500.000 άνθρωποι, Πόντιοι και μη, επισκέφθηκαν το pontos-news.gr αυτά τα 3 χρόνια, ενώ πλέον πάνω από 2.000 μέλη έχουν εγγραφεί στην online κοινότητα του pontos-news.gr τους τελευταίους 10 μήνες και μοιράζονται τις απόψεις τους για την κοινή τους καταγωγή.

Τον Νοέμβριο του 2014 έγινε μια τεράστια αναβάθμιση στο pontos-news.gr. Τόσο τεχνολογικά, όσο δομικά και λειτουργικά. Το pontos-news.gr εισήλθε σε μια νέα εποχή, πρωτοπορώντας με μοναδικές εφαρμογές για τα παγκόσμια δεδομένα όπως το «Βρες το χωριό σου» και το «Χρονολόγιο του Πόντου», ένα νέο ριζοσπαστικό design και μια ομάδα πάντα έτοιμη για όλα! Ένας διαδικτυακός τόπος έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας και σημείο αναφοράς ολόκληρου του οικουμενικού ελληνισμού. Προχωράμε με σταθερά και σίγουρα βήματα.


Γεμάτο το θέατρο Παλλάς στην εκδήλωση παρουσίασης του ανανεωμένου pontos-news.gr τον Νοέμβριο του 2014.

Έχω την αίσθηση ότι τον τελευταίο καιρό ο Πόντος, ο Πόντιος και η Πόντια, η Γενοκτονία, ο πολιτισμός μας, ακούγονται –με την καλή έννοια– πιο πολύ από ποτέ. Στο pontos-news.gr είμαστε περήφανοι που βάζουμε το λιθαράκι μας καθημερινά στο κτίσιμο μιας καλύτερης εικόνας του ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού, στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου.

Το pontos-news.gr οφείλει τη μεγάλη επιτυχία του στο κοινό του. Σε όλους εσάς που καθημερινά επισκέπτεστε το αγαπημένο site των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Ελλήνων της διασποράς για την ενημέρωσή σας. Το Pontos News είναι η ιδέα που ανήκει σε όλους εσάς.

Σ’ έτη πολλά!
Γιάννης Κωστελίδης

____
*Χάτταλο: Μικρό παιδί