7 Οκτώβριος 2015, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2015, 16:39

Πράξη αγάπης από τη νεολαία της ΠΟΕ στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Πράξη αγάπης από τη νεολαία της ΠΟΕ στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των γενοκτονημένων Ποντίων χαρακτήρισε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) την απόφασή τους να συλλέξουν και να παραδώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη Κιλκίς. Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση των νεολαίων από όλους τους ΣΠΟΣ της ΠΟΕ και την ενεργοποίηση μελών ποντιακών σωματείων από όλη την Ελλάδα, οργανώθηκε αποστολή για να παραδοθούν τα είδη που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ώστε οι νέοι να έρθουν σε άμεση επαφή με τους πρόσφυγες και να κατανοήσουν βιωματικά την αξία της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η Νεολαία της ΠΟΕ κατάφερε να δώσει μια ελάχιστη βοήθεια στους εθελοντές του Ν. Κιλκίς, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά τους και αποδίδοντας ένα φόρο τιμής στη μνήμη των γενοκτονημένων προγόνων μας» ανέφερε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας


Αγαθά που συλλέχθηκαν από τη νεολαία της ΠΟΕ

Την τιτάνια προσπάθεια των νέων συνέδραμαν ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καθώς και πολλοί εθελοντές.

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ, η προσπάθεια δεν σταματά εδώ καθώς θα συλλεχθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στη Λευκόβρυση Κοζάνης.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
19:00
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής...