1 Αύγουστος 2013, 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:17

Θρήνος στην Ηλεία για τα δύο αγγελούδια που πνίγηκαν

  • Θρήνος στην Ηλεία για τα δύο αγγελούδια που πνίγηκαν

Η υπέρτατη πράξη αγάπης του ενός παιδιού για το άλλο έφερε την τραγωδία. Δυο αδέλφια, δυο αγγελούδια, έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά τους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής του Στρεφίου στην Ηλεία.

Η αστυνομία ερευνά και την καταγγελία του πατέρα των παιδιών, σύμφωνα με την οποία η μητριά του δεν αγαπούσε τα παιδιά και τα έριξε στο αρδευτικό κανάλι.

Το ένα από τα δυο αδέλφια, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, βρέθηκε μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Και το άλλο παιδί, έπεσε για να σώσει τον αδελφό του, είναι η εκτίμηση που είπαν στο NewsIt άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού. Το ίδρυμα θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των άτυχων ανηλίκων.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, τα νερά στην περιοχή είναι τέτοια που «τράβηξαν» αμέσως στον πάτο τα δυο ανήλικα και μπλέχτηκαν στα φύκια.

Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβάν, είχαν εξαφανιστεί από το απόγευμα της Τετάρτης. Δυστυχώς, περίπου στις 08:30 το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν νεκρά σε αρδευτικό κανάλι της περιοχής.

Στο μοιραίο αρδευτικό κανάλι τους αναζητούσε η αστυνομία από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τα παιδιά εξαφανίστηκαν. Εκεί είχαν βρεθεί κάποια προσωπικά τους αντικείμενα και γι’ αυτό ήταν το σημείο όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν τα δυο αγγελούδια ξεκίνησαν από το χώρο όπου διέμεναν, ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κηροπλαστείο, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους να πάρουν μια σακούλα με κρέας, γράφει το ilialive.gr.

Καθώς η ώρα περνούσε και τα παιδιά δε γύριζαν, επικράτησε ανησυχία. Ώρα αφού τα δυο παιδάκια είχαν ξεκινήσει για το σπίτι του παππού και τις γιαγιάς τους, η σακούλα με το κρέας βρέθηκε κοντά στην κεντρική αρδευτική διώρυγα του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, στην περιοχή του Στρεφίου.

Η μητέρα και ο πατέρας των παιδιών είναι άνεργοι. Μένουν χρόνια στην περιοχή και ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, της Αστυνομίας και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ «σάρωσαν» την περιοχή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στις έρευνες συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή: thebest.gr